Tillbaka till partnerkampanjen Stäng
  1. Familjejuridik
  2. Tjänster
  3. Vårdnadstvist
  4. Behöver jag ett juridiskt ombud vid vårdnadstvist?

Behöver jag ett juridiskt ombud vid vårdnadstvist?

Du har alltid rätt att föra din egen talan, men vårt råd är att tala med en jurist innan du fattar ditt beslut. Även om du vill ditt barns bästa kan det vara svårt att behålla lugnet i en situation där känslor lever parallellt med en process som både kan vara svår att överblicka, hinna med och förstå.

Har din motpart en jurist blir balansen kanske ännu svårare. Därför är det klokt med ett ombud som kan hjälpa dig att lyfta blicken, se det breda perspektivet och guida dig i processen. Ett ombud har erfarenhet och kan föra din talan med rätt argument.

Vad kostar det?  

  • Vi erbjuder tjugo minuters kostnadsfri rådgivning per telefon om du är osäker på vad du behöver hjälp med. Därefter arbetar vi på löpande timdebitering där vi följer den av staten fastställda rättshjälpstaxan, som för år 2023 är 1.845 kr per timme inklusive moms.
  • Du har möjlighet att få hjälp för ombudskostnader via rättsskyddet i din hemförsäkring eller genom den statliga rättshjälpen. Vi hjälper dig att undersöka möjligheterna i just ditt fall.

Läs mer om vårdnadstvist