Tillbaka till partnerkampanjen Stäng
  1. Familjejuridik
  2. Tjänster
  3. Testamentesförvaring

Förvaring av testamente

Lika viktigt som att skriva ett testamente är att förvara det på ett sätt som gör att originalet kommer fram och blir känt när du gått bort. Att förvara ditt testamente hos oss är en säker form av förvaring där vi garanterar att testamentet kommer fram efter att du gått bort. 

Risker med olika förvaringar 

Ett testamente kan behöva förvaras i tiotals år varför det är viktigt att välja en säker förvaring. Att förvara testamenten i hemmet innebär att du tar en risk i att testamentet försvinner, att anhöriga inte hittar det den dagen du avlidit eller att någon förstör det. Tidigare var det vanligt att förvara viktiga handlingar i bankfack, men i samband med digitaliseringen i vårt samhälle arbetar många banker med att avveckla sina bankfacksverksamheter. Bankfack erbjuds därmed i allt mindre utsträckning.  

Förvaring och bevakning hos Verahill Familjejuridik

Verahill Familjejuridik erbjuder tjänsten dokumentbevakning som innebär att vi förvarar testamentet åt dig. Tjänsten erbjuds i samarbete med Sveriges Begravningsbyråers Förbund och omfattar förvaring och bevakning.

Bevakningen innebär att vi blir informerade om din bortgång när du avliditNär dagen kommer har vi ansvaret att kontakta dina anhöriga och meddela dem om att ditt testamente förvaras hos oss. 

Förvaringen och bevakningen gäller under hela din livstid och du kan vara säker på att ditt testamente kommer fram till dina anhöriga när det är dags.   

Jag vill ha hjälp med att förvara mitt testamente