Tillbaka till partnerkampanjen Stäng

Vårdnadstvist utan advokat

Du har rätt att föra din egen talan, men det finns saker du bör tänka igenom innan du fattar ditt beslut. Även om du vill ditt barns bästa kan det t ex vara svårt att behålla lugnet i en stressig och ovan situation med många känslor.

Har din motpart en jurist blir balansen kanske ännu svårare. Därför är det klokt med ett ombud som kan hjälpa dig att lyfta blicken, se det breda perspektivet och guida dig i processen. Ombudet för din talan med erfarenhet och rätt argument när du själv kanske inte hittar ord eller ork.

Driva vårdnadstvist utan rättsskydd

I de flesta hem-, villa- och fritidshusförsäkringar ingår ett rättsskydd vilket innebär att din försäkring kan täcka en del av dina kostnader för ombud och rättegångskostnader - ofta upp till 75-80% till ett visst maxbelopp.

Har man ingen hemförsäkring/rättsskydd finns i vissa fall en möjlighet till statlig rättshjälp. Verahill erbjuder tjugo minuters kostnadsfri rådgivning per telefon och kan hjälpa dig att undersöka möjligheten för statlig rättshjälp i just ditt fall.

Vid det inledande kostnadsfria telefonsamtalet går vi igenom din juridiska situation och ser över hur vi på bästa möjliga vis kan hjälpa dig vidare. Vi gör en uppskattning av pris och tidsåtgång och sätter en gemensam plan framåt. Värdet på den kostnadsfria rådgivningen är 750 kr inkl moms.

Om- eller avbokning måste ske senast 12 timmar innan din mötestid. I andra fall debiteras motsvarande kostnad om 750 kr.

Om du väljer att ta vidare hjälp från oss tillämpas sedan en timtaxa motsvarande den av staten fastställda rättshjälpstaxan som för år 2024 är 1913,75 kr / timme

Läs mer om vårdnadstvist