Tillbaka till partnerkampanjen Stäng

Vårdnadstvist utan advokat

Du har rätt att föra din egen talan, men det finns saker du bör tänka igenom innan du fattar ditt beslut. Även om du vill ditt barns bästa kan det t ex vara svårt att behålla lugnet i en stressig och ovan situation med många känslor.

Har din motpart en jurist blir balansen kanske ännu svårare. Därför är det klokt med ett ombud som kan hjälpa dig att lyfta blicken, se det breda perspektivet och guida dig i processen. Ombudet för din talan med erfarenhet och rätt argument när du själv kanske inte hittar ord eller ork.

Driva vårdnadstvist utan rättsskydd

I de flesta hem-, villa- och fritidshusförsäkringar ingår ett rättsskydd vilket innebär att din försäkring kan täcka en del av dina kostnader för ombud och rättegångskostnader - ofta upp till 75-80% till ett visst maxbelopp.

Har man ingen hemförsäkring/rättsskydd finns i vissa fall en möjlighet till statlig rättshjälp. Verahill erbjuder tjugo minuters kostnadsfri rådgivning per telefon och kan hjälpa dig att undersöka möjligheten för statlig rättshjälp i just ditt fall.

Vad kostar det?  

  • Vi erbjuder tjugo minuters kostnadsfri rådgivning per telefon om du är osäker på vad du behöver hjälp med. Därefter arbetar vi på löpande timdebitering där vi följer den av staten fastställda rättshjälpstaxan, som för år 2023 är 1845 kr per timme inklusive moms.
  • Du har möjlighet att få hjälp för ombudskostnader via rättsskyddet i din hemförsäkring eller genom den statliga rättshjälpen. Vi hjälper dig att undersöka möjligheterna i just ditt fall.

Läs mer om vårdnadstvist