Tillbaka till partnerkampanjen Stäng
  1. Familjejuridik
  2. Tjänster
  3. Vårdnadstvist
  4. Behöver jag advokathjälp vid en vårdnadstvist

Behöver jag advokathjälp vid en vårdnadstvist?

Vid en tvist ska barnets bästa alltid vara i fokus. Därför är kunskapen kring vårdnadstvister mer värd än en titel. En erfaren jurist är en bra första kontakt och på Verahill får du 20 minuter kostnadsfri rådgivning kring just din situation. Det kan vara en bra början oavsett hur du vill gå vidare.

Du har också alltid rätt att föra din egen talan, men vårt råd är att tala med en jurist innan du fattar ditt beslut. När man vill sitt barns bästa kan det vara svårt att behålla lugnet samtidigt som känslorna svallar. En vårdnadstvist kan också vara svår att överblicka och förstå.

Ett ombud hjälper dig att se det breda perspektivet och guidar dig i processen. Vid din sida har du en person med erfarenhet som kan föra din talan med rätt argument.

Vad kostar det?  

  • Vi erbjuder tjugo minuters kostnadsfri rådgivning per telefon om du är osäker på vad du behöver hjälp med. Därefter arbetar vi på löpande timdebitering där vi följer den av staten fastställda rättshjälpstaxan, som för år 2023 är 1.845 kr per timme inklusive moms.
  • Du har möjlighet att få hjälp för ombudskostnader via rättsskyddet i din hemförsäkring eller genom den statliga rättshjälpen. Vi hjälper dig att undersöka möjligheterna i just ditt fall.

Läs mer om vårdnadstvist