Tillbaka till partnerkampanjen Stäng
  1. Familjejuridik
  2. Spf boka föreläsning

Ett erbjudande till SPF Seniorerna

Som samarbetspartner erbjuder vi SPF Seniorernas lokala föreningar kostnadsfria föreläsningar. Kontakta något av våra kontor för att diskutera vad som passar för just er förening.

En bild på en kvinna som står på en scen för att hålla en föreläsning för en publik

Värdefulla kostnadsfria föreläsningar

Vi vet alla att livet snabbt kan förändras och trots att många är pålästa finns ett stort intresse för att lära sig mer. Att erbjuda ytterligare kunskap är både omtänksamt och uppskattat. Har ni ingen bra lokal själva eller behöver ett miljöombyte kan vi hålla föreläsningen hos oss. På orter där det digitala passar bättre kan vi även erbjuda digitala föreläsningar.

Vad ingår?

Våra föreläsningar är kostnadsfria, men ni står för tilltugg. Tillsammans planerar vi föreläsningen efter tema, tid och plats.

Så bokar du en föreläsning

  • Titta gärna på våra olika teman nedan
  • Sök upp aktuellt kontor och skicka ett mail som du döper till: SPF Seniorerna vill boka en föreläsning
  • Lämna dina kontaktuppgifter och ev önskemål/tankar om föreläsningen
  • Kontoret ringer sedan upp så att ni kan komma överens om alla detaljer
  • Här hittar du våra kontor

 

Våra föreläsningar

Våra föreläsningar om juridik glider ofta in på frågor om vad som händer om det värsta inträffar. Därför pratar vi ofta om juridiken och döden i samma föreläsningar. Att få lyfta frågorna tillsammans med andra skapar nya reflektioner för den som kanske känner sig ensam i sina tankar.

Här har vi listat föreläsningar som vi vet är populära. Självklart kan vi också anpassa oss efter era unika önskemål

1. Planera för framtiden

Vad händer den dag man inte klarar sig på egen hand eller går bort? Hur kan man förbereda sig?

I den här föreläsningen berättar vi om framtidsfullmakt och testamente, men också om Livsarkivet - ett dokument där du kan fylla i önskemål och information kring din begravning, försäkringar och annat viktigt. Att skriva några rader där underlättar även för nära och kära om något skulle hända.

2. Det här med döden och arvet

Hur kan man egentligen vara säker på vem som ärver vad?

I den här föreläsningen berättar vi om arvsordningen, hur testamentet ska skivas för att vara korrekt och hur ett arvskifte går till. Vi pratar också om hur man bäst förvarar sina dokument och hur anhöriga kan få del av både dokument och personliga önskningar.

3. Det här med begravningar och ekonomin

Vad ingår i en begravning och vad är det som påverkar priset?

I den här föreläsningen berättar vi hur en begravning kan se ut idag, vad som händer om dödsboet inte har råd att betala för en begravning och hur bouppteckningen fungerar och går till.

 

En bild på en föreläsningssal