Tillbaka till partnerkampanjen Stäng

Petra Segerdahl

VD Verahill Familjejuridik

Stockholm

Om mig och varför jag valde att jobba med juridik

Jag har alltid lockats av att arbeta med språket, och som barn ville jag bli författare - eller veterinär. I gymnasiet kom jag i kontakt med en kurs i juridik för första gången och tyckte det var ett intressant ämne, där just språket är själva grunden för det juridiska hantverket. Detta ledde senare till vidare studier på universitetet.

Min utbildning och erfarenhet

Vägen till familjejuridiken har varit ganska lång och allt annat än självklar för mig. Efter att jag tog min jur kand från Göteborgs och Stockholms universitet blev det tingstjänstgöring, först i Ljungby - Sveriges minsta tingsrätt - och därefter i Varberg. Efter tingstjänstgöringen var jag en kort tid på Kammarrätten i Göteborg men jag lockades snabbt vidare till Hamilton Advokatbyrå i Göteborg. Därefter arbetade jag i närmare sju år som advokat på MAQS Advokatbyrå med inriktning på kommersiell tvistelösning. I samband med ett privat beslut att flytta till Skåne med familjen i början av 2014 dök det upp en spännande chefstjänst på Familjens Jurist. Jag insåg vilken nytta familjejuridiken kan göra i människors liv och idag är jag VD på Verahill.

Det som är unikt för hur vi på Verahill arbetar

Min första dag på Verahill var fredagen den 13 september 2019 och det har hittills varit den mest otroliga, utvecklande, stimulerande och givande resa jag någonsin gjort! Vi har vuxit från 28 till 100 kollegor på de här tre åren, 100 unika människor. Det är olikheterna som gör oss starka tillsammans, men det finns två saker som förenar alla oss Verahillare; Vi vill göra skillnad för andra människor och vi vill bygga ett fantastiskt bolag tillsammans. Det gör oss unika. Det är anledningen till att vi alltid strävar efter att hitta långsiktigt hållbara lösningar för våra kunder. Det är därför vi intar barnens perspektiv i våra vårdnads- boende- och umgängestvister och har en uttalat konfliktdämpande utgångspunkt i alla tvister vi hanterar. Det är därför vi som valt att jobba här ser Verahill som ett tillsammansprojekt, där vi tar hand om oss själva, varandra och våra kunder. Lite extra. Varje dag. Tillsammans.